Ekonomi

İş Kuran Engellilere Hibe İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

İş Kuran Engellilere Hibe İçin Gerekli Şartlar Nelerdir? İş kuran engellilere hibe eski hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla zaman zaman İŞKUR aracılığıyla hibe desteği verilmektedir. Peki şartları nelerdir? İşte merak edilen sorunun cevabı yazımızda..

İş Kuran Engellilere Hibe İçin Gerekli Şartlar Nelerdir? İş kuran engellilere hibe engelliler için çalışan tüm sivil toplum kuruluşları, işyerleri, açmak isteyen engelliler, projelerini hazırlayarak İl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine teslim edebilirler.

Engellilerin projelerini iskur.gov.tr ​​adresindeki başvuru kılavuzu ve formuna göre hazırlayarak İŞKUR’a, eski hükümlülerin ise Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimlerine kendi işlerini kurmak için projelerini sunmaları gerekmektedir. , Teftiş ve Koruma Kurulları Müdürlükleri. Projeler ilgili birimler tarafından İŞKUR’a teslim edilir.

Fiziksel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerinin çeşitli derecelerde kaybı nedeniyle işgücü kaybının en az %40 olduğu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelenen kişiler, Mevzuatımızda engelli. Kendi işini kurmak isteyen engellilerin aşağıdaki tüm şartları taşıması gerekmektedir.

  • İŞKUR’a kayıtlı olmak,
  • Fiziksel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerinin çeşitli derecelerde kaybı nedeniyle işgücünün en az %40’ının işgücünün en az %40’ından yoksun olduğunu “Sağlık Kurulu Raporları” ile belgeleyebilmek.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Herhangi bir nedenle emekli olmamak,
  • Kendi üzerinde aktif olarak kayıtlı bir işyeri/işyeri olmaması, (Proje başvuru kılavuzunun yayımlandığı tarih itibariyle projeye konu meslekte vergi kaydı ve son bir yıl içinde ayrılma nedeniyle vergi mükellefi olmaması),
  • Kurulacak işletme ile ilgili diğer mevzuatta aranan diploma, sertifika, izin vb. belgelere ve gerekli diğer şartlara sahip olmak,
  • Vasi olarak atanmamış olmak,

Kuruluş Operasyon Desteği

İşyeri kurulmasına ilişkin resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi giderlere ilişkin belgeler karşılığında en fazla 5.000 TL,

İşletme Gideri Desteği

Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay süreyle işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, promosyon ve kira) %60’ını geçmemek üzere yılda en fazla 15.000 TL,

Kurumsal Destek

İşletmenin ana faaliyet konusu ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ara malzeme, sarf malzeme, büro malzemeleri gibi giderler için imza tarihinden itibaren 12 ay süreyle vergiler dahil maksimum 45.000 TL destek sağlanmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu