Akciğere İyi Gelen ve Besleyen Besinler Hangileridir?
Akciğere İyi Gelen ve Besleyen Besinler Hangileridir? Her şeyde olduğu gibi, bitkiler konusunda da aşırı kullanımdan kaçınılmalıdır. Uzman hekimler, meyan kökünün günde üç bardaktan fazla kullanılmaması konusunda uyarmaktadırlar. Aksi halde, meyan kökünün yüksek tansiyon üzerinde etkisi ortaya çıkmaktadır.
Akciğere İyi Gelen ve Besleyen Besinler Hangileridir? Hem kronik hem de ciddi rahatsızlıkları olanlar, meyan kökünü kullanmadan önce mutlak surette hekime danışmaları gerekmektedir.
Ekinezya
Ekinezya bitkisinin akciğer sağlığına çok önemli katkıları bulunmaktadır. Grip ile soğuk algınlığı gibi enfeksiyon tembel tabanlı rahatsızlıkların tedavisinde çok fazla etkili olmaktadır. Ayriyeten ekinezya bitkisi, akciğerin temizlenmesine de yardımcı olmaktadır. İnsanların bakteriyel ve viral akciğer problemlerine ile karşılaşması durumunda sıklıkla bu bitkiden yararlanılmaktadır. Bitkinin tatlı olmasının yanı sıra keskin bir tada sahip olması, bitkinim hem çiçeklerinin hem köklerinin hem de yapraklarının, tıbbi amaçla kullanılmasını sağlamaktadır.
Zencefil
Zencefil, faydaları sayılmakla bitirilemeyen bir bitki çeşididir. İnsanların sağlık sorunlarının karşısında son derece etkili sonuçlar vermektedir. Aynı zamanda çok güçlü bir antioksidandır. Zencefil bitkisinin bu özelliği sayesinde akciğer temizlenmektedir. Aynı zamanda zencefil, akciğerleri güçlendirmekte ve zararlı maddelerden de arındırmaktadır.
Yemeye katılan zencefil ile yahut ta çayının tüketilmesi sayesinde, bir yanda alerjilerden diğer yanda kirletici maddeler ile mukuslu tüm istenmeyen parçaların akciğerden uzaklaştırılması sağlanabilmektedir. Zencefil çayı sayesinde solunum yolları da açılmaktadır. Zencefil kullanımı, ister toz şeklinde isterse de çayın bal ile karıştırılması ile tüketebilmektedir. Vücudun sıcaklık derecesinin artmasına neden olan zencefil, terleme yolu ile de toksinlerin atılmasını sağlamaktadır.
Andız Otu
Andız otu antiseptik yapısı olan bir bitki türüdür. Başta astım olmak üzere, tüberküloz gibi rahatsızlıkların yanız sıra hem balgam söktürücü hem de iltihapları kurutucu özelliği sayesinde sıklıkla kullanılması gereken bir bitki türüdür. Andız otunun akciğer sağlığı üstünde önemli katkıları bulunmaktadır. Antiseptik özelliği sayesinde, geleneksel olarak yıllara dayanan bir kullanımı bulunmaktadır. Orta Asya’dan itibaren Türk kültüründe önemli yeri olan bitki, özellikle terapilerde kullanılmaktadır. Neredeyse tüm akciğer rahatsızlıklarının üstünde etkili olan bitkinin kullanımı ise oldukça yaygındır. Yalnız tüketimi konusunda son derece dikkatli olunması gerekmektedir. Zira kullanım miktarı oldukça öneme haiz bir konudur. Aşırı kullanılması halinde, kusma ile ishal ve de mide spazmı belirtileri sıklıkla ortaya çıkabilmektedir. Hamileleri için andız otu tüketimi, kaçınılması gereken bir durumdur.