Sağlık

Rutinde Yapılması Gerekli Olan Sağlık Kontrolleri Hangi Sıklıkla Yapılmalı 

Rutinde Yapılması Gerekli Olan Sağlık Kontrolleri Hangi Sıklıkla Yapılmalı 

Düzenli olarak sağlık kontrollerinin yaptırılması, olabilecek hastalıkların erken teşhisini ve buna bağlı olarak tedavinin başarısını yükseltmektedir.Rutinde yapılması gerekli olan sağlık kontrolleri hangi sıklıkla yapılmalı, hangi hastalıklara karşı önlem amaçlı yapılmalı gibi sorulara birçok cevap verilebilir. Bazı sorunlara karşı rutin kontroller bebeklikten itibaren yapılmalı ve ömür boyu düzenli şekilde devam etmelidir.

 

Ömür Boyu Rutin Sağlık Kontrolü

Ömür Boyu Rutin Sağlık Kontrolü

Toplumsal olarak karşı karşıya olduğumuz çeşitli sağlık sorunları ve hastalıklar, genel olarak bilinmektedir. Belirgin olarak öne çıkan hastalıkların erken teşhisi sayesinde, geri dönüşü olmayan sorunlar ortaya çıkmadan, tıbbi tedbirler alınabilir. Kan testleri, çeşitli muayeneler ve farklı taramalar ile birçok hastalık daha başlamadan tespit edilebilir. Risk olarak diyabet, erkek ve kadınlarda en fazla orana sahip olan hastalıktır. Tanısı, rutin kontroller ile elde edilen, kan değerleri ile elde edilmektedir. Yapılan açlık kan şekeri testlerinde, normal üst sınır 126mg/dl, diyabet tanısı için alt sınır ise 200mg/dl’dir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından önümüzdeki 20 yılda, ölüme sebep olacak hastalıklar sıralamasında KOAH hastalığı ciddi takip ve kontrol gerektirmektedir. Özellikle de sigara kullananların rutin olarak solunum testleri yaptırmaları gerekir. Kemik erimesi de, hayatın konforlu şekilde geçirilmesine engel olan hastalılardandır.

Geri Dönüşü Olmayan Sorunlar

Düzensiz bir besleneme ve aktivitesiz yaşam, tansiyon ve kalp hastalıkları gibi birçok sorunu beraberinde getirmektedir. Eğer bu gibi sorunlara davetiye çıkaracak bir risk taşınmaktaysa, rutinde yapılması gerekli olan sağlık kontrolleri hangi sıklıkla yapılmalı, sorusu önem kazanmaktadır. Tansiyon ve benzer damar hastalıklarının varlığı ya da oluşumunu erken tespit etmek için, bazı belirtileri ciddiye almalı ve daha düzenli bir yaşam benimsenmelidir. Kalp ve damar sorunları, insan hayatına bir defa girdiğinde ömür boyu devam etmektedir. Düzeli tansiyon ölçümü ve sportif yaşam ile sorunlar ciddi boyutta baş göstermeden önlemler alınabilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu